Bureau Box is een allround communicatiebureau. Ons werk is eigentijds, out of the box en af en toe een beetje brutaal. Zowel online als offline is Bureau Box jouw partner voor effectieve en creatieve communicatie.

Weteringpad 100, 3762 ES Soest

info@bureaubox.nl

Volg ons op:

 
B
hosting van Bureau Box

Vernieuwde hostingpakketten van Box

De PHP 7.2 pre-release heeft gisteren plaatsgevonden en bij Bureau Box kunnen we alvast met de nieuwe versie aan de slag. Omdat onze servers op PHP draaien leek het ons een uitermate geschikt moment om ons hostingaanbod onder de loep te nemen.

Tot voorheen maakten we gebruik van – en vele hostingaanbieders met ons – de zogeheten small, medium, en large pakketten. Oftewel, gestandaardiseerde pakketten. En dat is vreemd, want geen enkele website verbruikt dezelfde resources. Zowel qua bandbreedte (neemt toe met het aantal bezoekers) als geheugen (neemt toe met omvang van website) is elke site anders.

Waarom zouden hostingpakketten dan standaard maten hebben? Deze gebruiken we vanaf heden dan ook niet meer. Op basis van de omvang van jouw site en het aantal maandelijkse bezoekers stellen wij jouw hostingpakket samen, met een prijs op maat.

Nog steeds: onbeperkt email

Zoals je al van ons gewend bent, krijg je bij je hosting een onbeperkt aantal emailadressen en -verkeer. Dat blijft in onze nieuwe ‘pakketten’ ook gewoon zo. Datzelfde geldt voor de support die we bieden: wij verzorgen de hosting van je site, inclusief onderhoud. Mocht er zich toch een probleem voordoen, zijn we gewoon telefonisch te bereiken (tenzij we koffie aan het zetten zijn).

Ben je al klant van ons en wil je meer mailadressen, laat het hier weten.

Oja, die PHP release

Nieuwe PHP releases komen jaarlijks uit. Het is alweer bijna een jaar geleden dat PHP 7.1 uitkwam, en op 30 november is de release van PHP 7.2 gepland. Maar bij Bureau Box kunnen we er vanaf vandaag al mee aan de slag! Onze hostingprovider valt onder het zogeheten ‘Release Candidate’ programma, voor wie de software eerder toegankelijk is gemaakt. In de nieuwe versie zijn enkele modules en functies definitief komen te vervallen (een overzichtelijke lijst vind je hier).

Oke. Maar wat betekent dat precies?

PHP is een scripttaal waarmee dynamische websites worden gecreëerd. Voor de bezoeker van de website is het onzichtbaar, maar op de server genereerd PHP de html-webpagina’s die we allemaal in onze browsers zien. De PHP releases van de afgelopen jaren brachten allemaal snelheidswinst met zich mee, dus dat verwachten we van versie 7.2 ook weer.

Het Content Management System (CMS) waar we bij Bureau Box (vaak) mee werken, WordPress, maakt gebruik van PHP. Voor het daadwerkelijke functioneren van WordPress en de administratieomgeving verandert er met de komst van 7.2 niet veel. Het WordPress team verwerkt de updates zelf in haar software. Het kan overigens zo zijn dat er bij de overstap naar 7.2 kleine bugs ontstaan in bestaande sites. Dit resulteert vaak in kleine (voor de gebruiker zichtbare) foutjes, zoals ontbrekende content.

De websites van onze klanten draaien momenteel allemaal op PHP 7.2, en de overstap heeft nergens geresulteerd in bugs. We houden dit de komende weken nog scherp in de gaten.

Onze hosting

Ben je benieuwd naar ons hostingaanbod en wil je een offerte op maat voor jouw website? Neem dan contact met ons op!

 

Remi Huigen remi@bureaubox.nl

Remi is een echte reclamemaker is hart en nieren. Hij heeft het vermogen om abstracte problemen om te zetten in concrete en creatieve concepten, om zo jouw verhaal te vertellen. Het liefste zet Remi zijn talenten in voor een groenere wereld. Daarom heeft hij in 2017 Stichting The GreenBox in het leven geroepen.

Als Remi niet aan het werk is, zit hij het liefste samen met zijn kat Nynke bij de openhaard, met een goed glas Schotse whisky en een oude plaat van Otis.

Geen reacties

Laat een bericht achter

%d bloggers liken dit: