Bureau Box is een allround communicatiebureau. Ons werk is eigentijds, out of the box en af en toe een beetje brutaal. Zowel online als offline is Bureau Box jouw partner voor effectieve en creatieve communicatie.

Weteringpad 100, 3762 ES Soest

info@bureaubox.nl

Volg ons op:

 
B

Maak kennis met ons vernieuwde impactconcept!

Ook aan de andere kant van de medaille zitten we bij Box niet stil. In ons artikel ‘Box nu ook als stichting‘ vertelden we jullie over de oprichting van onze eigen communicatiestichting. Hoe vergaat het The GreenBox?

Een experiment

Het is de zomer van 2016. Sommige mensen zullen zich deze periode herinneren als het begin van een voetballoos tijdperk: op de eindtoernooien van 2016 en 2018 waren we er niet bij. Maar bovenal zal de zomer herinnerd worden vanwege de vernietigende voorverkiezingen en  presidentscampagne in de Verenigde Staten, die samen met de Brexit het begin van de afbreuk van de liberale democratie in gang zette.

Persoonlijk zal ik me de zomer van 2016 anders herinneren – alhoewel ik het aangezicht van Trump op die roltrap ook maar moeilijk van me af kan zetten.

Ik zal me de zomer van 2016 herinneren als de zomer waarin de eerste schetsen voor The GreenBox op papier werden gezet. Ons experiment was geboren.

De eerste maanden

We begonnen het jaar 2017 met onze eerste pro bono opdrachten onder de nieuwe naam. Kleine opdrachtjes hier en daar, maar daarmee ook goed behapbaar. Iets dat ons de kans gaf om gelijktijdig op zoek te gaan naar versterking voor ons team. Want vanaf de eerste dag is het onze ambitie geweest om de stichting groter te zien dan ons bureau: met andere mensen, binnen een nieuw netwerk.

En versterking hebben we gevonden! Van de geweldige dames Jesseca en Joy die het bestuur complementeren als respectievelijk secretaris en vijfde lid – naast mijzelf als voorzitter, en Isabel als vice-voorzitter. Tevens is Otto Webster als penningmeester vorige maand begonnen.

Maar daarnaast is het team van creatieve vrijwilligers gegroeid, en de omvang van het groene netwerk daaromheen ook. We hebben copywriters en journalisten in huis gehaald, maar ook media planners en pr-strategen. Vormgevers en contentmakers creëren er inmiddels vrolijk op los, en developers zorgen ervoor dat onze projecten ook online goed draaien.

Bureau voor impactmakers

Zet een groep creatievelingen bij elkaar, schuif ze een berg werk toe, en chaos ontstaat al snel. Bovendien begonnen ons enkele vraagtekens te dagen over hoe we al deze mensen de ruimte en resources moesten bieden om zinvol werk te kunnen doen, zonder dat we daar de benodigde financiële middelen voor hadden. Terug naar de tekentafel dus – dit keer met een compleet bestuur!

Deze vormgevingssessie heeft geleid tot een nieuwe definiëring van ons impactconcept: in plaats van pro bono communicatie aan alle non-profits van Nederland te bieden, helpen we nu alle impactmakers van Nederland door 1) pro bono bottom-up burgerinitiatieven te helpen door campagnes en concepten te ontwikkelen en 2) stichtingen en goede doelen te ondersteunen door op de lange termijn en tegen zeer gereduceerd tarief (in abonnementsvorm) te werken. 

Van die laatste werkvorm gaan we het komende jaar drie pilots draaien, met drie soorten organisaties met unieke vraagstukken. Eén daarvan kunnen we alvast verklappen – dat is de Arte Responsible Stone Foundation, maar voor de rest van de namen zul je even moeten wachten.

Om dit bureau ook een eigen plek te geven, hopen we binnenkort naar de Social Impact Factory in Utrecht te verhuizen – althans, voor één dag per week. Dit geeft de gelegenheid onze gelederen verder te laten groeien, in een omgeving die daar uitermate geschikt voor is.

Meer weten over ons bureau voor impactmakers?
Remi Huigen remi@bureaubox.nl

Remi is een echte reclamemaker is hart en nieren. Hij heeft het vermogen om abstracte problemen om te zetten in concrete en creatieve concepten, om zo jouw verhaal te vertellen. Het liefste zet Remi zijn talenten in voor een groenere wereld. Daarom heeft hij in 2017 Stichting The GreenBox in het leven geroepen.

Als Remi niet aan het werk is, zit hij het liefste samen met zijn kat Nynke bij de openhaard, met een goed glas Schotse whisky en een oude plaat van Otis.

Geen reacties

Laat een bericht achter

%d bloggers liken dit: