Bureau Box is een allround communicatiebureau. Ons werk is eigentijds, out of the box en af en toe een beetje brutaal. Zowel online als offline is Bureau Box jouw partner voor effectieve en creatieve communicatie.

Weteringpad 100, 3762 ES Soest

info@bureaubox.nl

Volg ons op:

 
B

Box verkleint haar footprint tijdens Dag van de Duurzaamheid

Bureau Box doet actief mee met de Dag van de Duurzaamheid en zet zich op 10 oktober in voor een betere wereld. Met deze maatregelen proberen wij onze footprint te verkleinen. Lees wat wij hebben gedaan en wat wij hebben bespaard!

Dag geen vlees eten

Remi is al vegetariër, maar ook Isabel zal vandaag vlees laten staan. Geen plakje ham op haar brood te vinden en zeker geen biefstuk bij het avondeten. Remi en Isabel besparen hiermee 3480 gram CO2. Vleesconsumptie is net als vliegen, autorijden en verwarmen één van de bronnen voor onze CO2-uitstoot. Er is veel onderzoek gedaan naar de cohesie tussen vleesconsumptie en effecten daarvan op het milieu. Dat het eten van vlees milieuvervuilend is, is inmiddels wel aangetoond. Exacte cijfers lopen echter uiteen. Door één dag geen vlees te eten, besparen wij ongeveer 3480 gram CO2. Dit cijfer is gebaseerd op wat gemiddeld nodig is voor de productie van een dagelijkse portie vlees. Gemiddeld eet een Nederlander 200 gram per dag.

Dag geen lichten aan

In het kantoor van Box hangen 36 lampen. Deze lampen doen samen 0,38 + 0,43 + 5,6 kWh = 6,41 kWh per dag. Als alle lampen uit staan, besparen we hier 3,89 kilo CO2 mee. Deze CO2-uitstoot wordt veroorzaakt doordat het meeste elektra in Nederland nog wordt opgewekt door fossiele brandstoffen.

Dag op de fiets naar het werk

Isabel rijdt bijna iedere dag ongeveer 160 kilometer naar kantoor. Op de Dag van de Duurzaamheid stapt zij op een elektrische fiets, om de heenreis van 80 kilometer af te leggen. Remi woont dichterbij en rijdt dus minder; ca. 12 kilometer heen en terug naar het kantoor op Weteringpad 100. Maar, alle beetjes helpen, dus ook Remi gaat forenzen op de fiets! Samen besparen zij 20040 gram CO2 en verkleinen zij hun footprint nog iets meer.

 

 

Op 10 oktober hebben Remi en Isabel samen 27,41 kilo CO2 bespaart!

Isabel Kofflard isabel@bureaubox.nl

Isabel werkt als project manager voor Bureau Box. Daarnaast heeft ze, samen met Remi een stichting: The GreenBox.

Isabel, woonachtig in Hattem, is een echte regelneef. Ze houdt graag de touwtjes in handen; je kunt haar typeren als een 'controlfreak', maar dan in de goede zin van het woord... Isabel is nieuwsgierig, analytisch ingesteld en ze houdt van lachen!

Geen reacties

Laat een bericht achter

%d bloggers liken dit: