Bureau Box is een allround communicatiebureau. Ons werk is eigentijds, out of the box en af en toe een beetje brutaal. Zowel online als offline is Bureau Box jouw partner voor effectieve en creatieve communicatie.

Weteringpad 100, 3762 ES Soest

info@bureaubox.nl

Volg ons op:

 
B

[HOW TO] Hoe ‘vergroen’ je jouw onderneming?

Het wordt steeds belangrijker: je bedrijf ‘vergroenen’, ofwel je ecologische voetstap verminderen. Maar hoe dit je dit, zonder al te veel kosten te maken? Want zeker voor kleine ondernemingen, kan het verkleinen van je ecologische voetstap een grote kostenpost worden. Met deze snelle en voordelige tips kun je in geval een begin maken!

1. Bedrijfsmoestuin

Heb je buiten bij je bedrijf ergens 2 vierkante meter over of heeft jouw bedrijf een plat dak? Creëer dan een plek voor een (kleine) moestuin. Want moestuinen is hot, makkelijk en leuk! Alle medewerkers van het bedrijf kunnen zelf hun groenten plukken voor bij de lunch: rucola, sla, tomaten, komkommer en ga zo maar door. Groener kan het niet! Check Jelle’s Makkelijke Moestuin. Jelle heeft zelfs een app ontwikkeld die jou en je collega’s precies vertelt wat je moet doen.

2. Warme Wollentruien Woensdag

Organiseer wekelijks een Warme Wollentruien Woensdag. Dan kun je in elk geval iedere woensdag de thermostaat een graadje lager zetten. Want de thermostaat, zo weten we allemaal, is een enorme CO2-slurper. Het levert vast op een kantoordag hilarische momenten op. Maak er een wedstrijd van: wie draagt de lelijkste, grappigste of mooiste kersttrui van de dag? Leuke intranet-poll!

3. Dubbelzijdig printen

Oke, een makkelijke… Stel je printer in op dubbelzijdig printen. Je staat er misschien niet dagelijks bij stil, maar we verbruiken in het bedrijfsleven écht veel papier. Voorbeeldje: een bedrijf met ongeveer 400 medewerkers verbruikt zo’n 5000 vellen papier per jaar per persoon! Zullen we dat terugbrengen naar 2500 per jaar?;) Nog beter is natuurlijk om helemaal niet te printen, maar dat lijkt ons ook een illusie. Ook wij van BOX printen. Wij zijn ook geen heilige boontjes!

4. Tweedehandsje

Ben je van plan om nieuw bedrijfsmeubilair aan te schaffen? Kijk dan eens naar tweedehands kantoormeubelen. Er zijn een heleboel bedrijven die bijvoorbeeld bureaustoelen terugnemen en deze als nieuw opknappen en weer verkopen. Vaak voor een veel voordeligere prijs. Je bespaart als bedrijf een hoop geld en je draagt bij aan het milieu. Kan niet beter toch?

5. Brainstormen

Laatste tip: ga met het gehele bedrijf of in teams brainstormen over manieren hoe jullie je onderneming kunnen ‘vergroenen’. Want er zijn natuurlijk nog talloze tips te bedenken om jullie ecologische voetstap te verkleinen. Maar dit lukt alleen wanneer iedereen meedoet. Doe de brainstormsessie tijdens Wolle Wintertruien Woensdag en maak er een feestje van!

Isabel Kofflard isabel@bureaubox.nl

Isabel werkt als project manager voor Bureau Box. Daarnaast heeft ze, samen met Remi een stichting: The GreenBox.

Isabel, woonachtig in Hattem, is een echte regelneef. Ze houdt graag de touwtjes in handen; je kunt haar typeren als een 'controlfreak', maar dan in de goede zin van het woord... Isabel is nieuwsgierig, analytisch ingesteld en ze houdt van lachen!

Geen reacties

Laat een bericht achter

%d bloggers liken dit: