Bureau Box is een allround communicatiebureau. Ons werk is eigentijds, out of the box en af en toe een beetje brutaal. Zowel online als offline is Bureau Box jouw partner voor effectieve en creatieve communicatie.

Weteringpad 100, 3762 ES Soest

info@bureaubox.nl

Volg ons op:

 
B

Gebruik je gezonde verstand!

Iedere maand denken we outside the Box. We tippen je over grappige, innovatieve, creatieve of interessante onderwerpen, die ons zijn opgevallen op het wereldwijde web of in onze eigen directe omgeving. En soms, ja soms hebben we hier ook een mening over!

Swink

Graag willen we je kennis laten maken met Swink webservices. Swink is een social enterprise en zoals ze het zelf noemen: ‘een buitengewoon internetbureau’. Wat is er zo buitengewoon aan? Nou, het team van Swink bestaat uit online specialisten met autisme. Wanneer je diensten van Swink afneemt, maak je dus direct maatschappelijke impact. Wij van Bureau Box vinden dit fantastisch. Niet gek zo dus, dat wij initiatiefnemer zijn van een stichting die marketing- en communicatiediensten aanbiedt aan maatschappelijke initiatieven, The GreenBox. Nieuwsgierig hoe Swink haar dienstverlening aanpakt? Lees dan eens het interview dat Sprout had met de directeur van Swink, Niels van Buren.

Kanye West

Kanye West was deze week in het nieuws, door zijn uitspraak in een interview met TMZ: “Als je hoort dat het 400 jaar duurde, dan klinkt dat als een keuze”, en ook dat “we er nog steeds voor kiezen om slaaf te zijn.” (Adformatie, 3 mei 2018). Adidas, verantwoordelijk voor het schoenenmerk Yeezy van West, nam in eerste instantie geen afstand van de uitspraken. Iets wat de reputatie van het Duitse schoenenmerk op het spel zette. CEO van Adidas, Kasper Rorsted, wilde er zelfs niet inhoudelijk op ingaan tijdens een interview. Belangrijke lessen in reputatiemanagement: transparantie en verantwoordelijkheid nemen! Onder invloed van de publieke opinie, heeft Adidas inmiddels afstand genomen van de uitspraken van Kanye West.

De Correspondent

Tot slot een artikel die wij tegenkwamen in De Correspondent: ‘Hoe in een land van regels gezond verstand weer kan regeren’. Over een woud aan regels in gemeenten, over van het kastje naar de spreekwoordelijke muur worden gestuurd en over wet- en regelgeving. Het lijkt wel alsof we ons gezonde verstand niet meer kunnen of willen gebruiken. In onze samenleving worden we ‘geleefd’ door regels. En die regels, die hebben wij onszelf opgelegd! Wij pleitten, net als Pieter Hilhorst (schrijver van het stuk) voor een beetje meer gezond verstand! Tip: lees ook de comments onderaan het artikel!

 

Isabel Kofflard isabel@bureaubox.nl

Isabel werkt als project manager voor Bureau Box. Daarnaast heeft ze, samen met Remi een stichting: The GreenBox.

Isabel, woonachtig in Hattem, is een echte regelneef. Ze houdt graag de touwtjes in handen; je kunt haar typeren als een 'controlfreak', maar dan in de goede zin van het woord... Isabel is nieuwsgierig, analytisch ingesteld en ze houdt van lachen!

Geen reacties

Laat een bericht achter

%d bloggers liken dit: